Pagina 1 van 1

Tomos begrenzen

Geplaatst: 03 jun 2024 01:20
door Aniek
Hee hoi,

Ik wil graag binnenkort mijn eerste Tomos kopen en zit wat rond te speuren op marktplaats en andere verkoopsites. Nu is het zo dat veel van de Tomosjes die ik tegenkom harder gaan dan de toegestane snelheid. Ik woon in een vrij drukke stad en ben bang hiermee op de rollerbank terecht te komen en een WOK aan m'n nek te krijgen. Ik vroeg me af of het het waard is om een Tomos te kopen die zo'n 12 km/h te hard rijdt en te zorgen dat deze wat langzamer wordt, of dat het dan toch beter is om naar eentje te zoeken die al de 'legale' snelheid rijdt.

Neem als voorbeeld een tomos die voorzien is van een 65cc a55 kit met technigas terugloop uitlaat met een 17,5mm carburateur. Lijkt me dat als ik hier een 'slechtere' uitlaat op zet dat 'ie dan al langzamer zal gaan. Maar weet niet of dit voldoende zou zijn.

Wat denken jullie? Nog tips?

Re: Tomos begrenzen

Geplaatst: 03 jun 2024 08:32
door fons716
Ik neem aan dat je er eentje met geel kenteken zoekt (brom).
Je kunt een 65cc idd begrenzen door er weer een std 22mm sigaar uitlaat op te zetten, maar als ze het ding ooit meenemen na een ongeval voor technische onderzoek hang je omdat je eigenlijk op een motor rijdt en dan keert de verzekering niets uit en mag je zelf de ellende oplossen.

Beter bij een std 50cc blijven die 50 km/h loopt als er veel controles in je stad zijn.

Re: Tomos begrenzen

Geplaatst: 03 jun 2024 10:31
door Aniek
Ik neem aan dat je er eentje met geel kenteken zoekt (brom).
Ah, ja sorry! Vergeten te melden. Maar klopt inderdaad. Thanks voor je reactie, hier kan ik wat mee :)