Pagina 1 van 1

Uitlaat spuiten

Geplaatst: 27 feb 2008 17:12
door Erik
Ik heb een tecnigas uitlaatje, niet chroom. Maare mijn pa had em onder de boom gezet :s . En er was dus hars op gedruppeld waardoor het beschermlaagje (volgens mij de blanke lak) er af is gegaan.Nadat ik de hars had weg gepoetst ontstond er een soort roestkleurige kleur.Ik probeer t ook steeds weg te poetsen maar dat lukt niet. Het lijkt ook heel erg op roest. Iemand idee om dit tegen te gaan??? want ik denk er nou aan de uitlaat over te spuiten met chroom en dan met blanke lak (hittebestendig ofc). Maar moet ik dan ook alles er af schuren of niet ( lak van uitlaat)? :?: :?:

Re: Uitlaat spuiten

Geplaatst: 27 feb 2008 17:28
door TomosTuningWassenaar
ik zou de hele uitlaat goed schuren van grof korrel tot fijn tot de uitlaat helemaal glad is en er geen roest oid nog op zit. daarna gewoon de uitlaat met hittebestendige blanke lak laagje voor laagje inspuiten. Dan is ie weer als nieuw :) Schroef natuurlijk dan wel de demper eraf voor je begint anders word die lelijk en kan er nevel op komen.

Re: Uitlaat spuiten

Geplaatst: 27 feb 2008 17:33
door Erik
okee dankje. Maar geen hittebestendige chroome lak??

Re: Uitlaat spuiten

Geplaatst: 27 feb 2008 18:13
door TomosTuningWassenaar
nee, dat word lelijk. en volgens mij bestaat dat ook niet. doe maar gewoon blanke lak. dan krijg je het originele resultaat terug.

Re: Uitlaat spuiten

Geplaatst: 28 feb 2008 02:48
door IxilTomos
Idd, en als je het netjes wilt doen gelijk je uitlaat polijsten + met een klein gasbrandertje/lasapparaatje lasnaden terugbrengen op de naden, dan een paar laagjes hittebestendige blanke lak eroverheen :) Dan is het resultaat nog mooier dan als je hem koopt!