Pagina 1 van 1

verkeerde startmof of tandwiel

Geplaatst: 19 jul 2020 14:07
door LuckyLuuk1
Korte beschrijving van je probleem: Volgens mij zit de verkeerde startmof of tandwiel in mijn blok
Wanneer ontstond het probleem: sinds ik de tomos heb gekocht
Aanpassingen aan je tomos (als ja, dan welke?): nee
Type tomos (brom of snor) en model: snor funtastic

Ik heb twee weken geleden een tomos snorfiets gekocht om helemaal op te knappen. Nu hoorde ik tijdens het rijden van de tomos een hoog knarsend geluid. Toen ik de tomos uit elkaar had gehaald blijkt het dat ik de startmof van een kickstarter heb en het tandwiel van een pedaalstart. Zelf is de tomos een kickstart. De platte kant van de startmof was de tanden van het tandwiel aan het opeten. Moet ik nu een startmof kopen met vertanding aan twee kanten of een tandwiel zonder tandjes? En als ik de startmof van een pedaalstart erop zet is dat dan schadelijk voor een kickstart?

Mvg Luuk,

Re: verkeerde startmof of tandwiel

Geplaatst: 20 jul 2020 12:02
door fons716
Het nieuwe type blok A55 heeft aan beide kanten tanden op het kickstartrondsel, dus de vraag is welk blok jij eronder hebt.

Re: verkeerde startmof of tandwiel

Geplaatst: 25 jul 2020 15:04
door LuckyLuuk1
Het blok is een A52.

Re: verkeerde startmof of tandwiel

Geplaatst: 25 jul 2020 16:18
door fons716
Denk dat je de startmof om moet draaien zodat de tanden van mof en tandwiel in elkaar kunnen grijpen tijdens het starten....hoe start je hem nu...met startmotor?

Re: verkeerde startmof of tandwiel

Geplaatst: 26 jul 2020 20:54
door LuckyLuuk1
Er zit een startmotor op. Maar ik starte hem vooral met de kcikstart. Ik ben er trouwens ook achtergekomen dat er een opvulring miste tussen de koppeling en de carter waardoor de koppeling tegen een tandwiel aan kwam.

Re: verkeerde startmof of tandwiel

Geplaatst: 26 jul 2020 20:56
door LuckyLuuk1
Er zitten aan beide kanten van de mof een tandwiel met tanden die hij aan kan grijpen. Maar de mof heeft maar aan 1 kant tanden.