Pagina 1 van 1

vreemd verhaal

Geplaatst: 19 mei 2018 17:02
door Blokje
Goedendag,

Ik begin mezelf bijna irritant te vinden met alle vragen, vooral omdat ik er niet uitkom. Toch wil ik het nog 1 keer proberen. Ik heb een tomos standard uit 2012 overgenomen met 1000km op de teller, altijd binnen gestaan e.d., van oud vrouwtje die hem nooit gebruikte, overigens bekende. Ik weet dus wat er mee is gebeurd e.d.. Toen ik tomos kocht was nooit wat vervangen, alles origineel en reed 26 precies. Dit zijn punten waar ik tegen aan loop:

1). Tomos start in 1 keer kicken, hoewel ik weet dat het 2t is en je dit het beste even kan laten warm worden (heb genoeg aeroxjes en derbi's gehad) wil ik gelijk kunnen wegrijden, maar wel rustig. Dit gaat niet. Na het kicken loopt die, maar bij beetje gas valt hij weg en pakt weer op, en valt weer weg enz. Als ik hem 2 minuutjes laat warm draaien kan ik wel volgas wegrijden.

2). Volgas wegrijden doe ik dus liever niet als hij koud is, maar het is volgas of geen gas, maar half gas of kwart gas enz. dat heeft geen zin want hij rijd dan beroerd; houdt in, stottert, hapert en schokt.

3). M'n tomos trilt als een malle. Ik ben het gewent van eerdere tomosjes, maar deze is volledig standaard en ik kan me niet voorstellen dat Tomos zoiets uit de fabriek stuurt want het is alles behalve comfortabel. Mn kont jeukt gewoon van het trillen en ook mn voeten verlammen zowat. Op euro 98 lijkt het iets minder, maar dan hapert die op de top en gaat 4 takten.

4). Dit valt samen met punt 3: Sinds het wat warmer is geworden begint m'n tomos ineens als hij goed warm is door te trekken naar de 35 waarbij alles nog erger gaat trillen en ik niet eens in m'n spiegel kan kijken want door het trillen kan je er niets door zien. Dit rijdt best lekker door maar alles behalve comfortabel want zodra ik snel gas los doe en weer gas helemaal open als die dus 35 rijdt dan houdt hij in tot 25 en rijdt dan weer continu door om na 100 meter weer door te trekken, bovendien snap ik niet dat hij 35 rijdt als die helemaal origineel is. Hij mag best harder rijden, maar dan wil ik hem opvoeren dmv een set, en niet zoals dit want dit rijdt gewoon kut.

5). m'n teller schommelt heen en weer, in de zin van de snelheid gaat van 22 naar 27 naar soms 35 naar weer 20. Als ik een klein beetje op het glas druk dan blijft hij wel constant een snelheid aangeven, dus er klopt iets niet. Iemand tips?

Wat heb ik zelf vervangen: versnellingsbak olie 2x, that's it.
Wat wil ik nog doen: ontsteking op bromstand, maar dan moet oliepomp los en heb ik even geen zin in met weer aansluiten enzo omdat ik hem elke dag gebruik, als ik meer tijd heb ga ik dat doen. Ook wil ik hem best opvoeren als dat het trillen wat vermindert op lage toeren, maar in Amsterdam zijn wel regelmatig rollerbanken.

Dus: Ik wil graag dat mijn tomos minder trilt, ik gelijk kan wegrijden en kan spelen met gas om hem rustig warm te rijden, en het liefst dat hij 30 gaat zonder als en gek te trillen, en misschien in de toekomst opvoeren. Ik heb een aantal mensen al gevraagd voor hulp, maar niemand kan me helpen, dus probeer ik het nog 1 keer hier. Met ieder antwoord ben ik altijd blij, alvast bedankt.