Pagina 1 van 1

storing electrische schema

Geplaatst: 05 nov 2014 19:02
door tom.w.
Welke Tomos model heb je? revival 2004<
Wat is het bouwjaar? 2004<
Sinds wanneer speelt dit probleem? sinds ik het vraag teken veertje vervangen heb
Wat is het probleem? storing electrische schema
Onlangs nog iets verandert aan je Tomos? vraag tekenveer en zuiger vervangen

sinds ik mijn vraag tekenveer vervangen heb, heb ik storingen in mijn elektrische schema.

-het eerste wat mij opviel was tijdens mijn proefritje dat mijn voor lamp heel er schommelde met wat hij aan licht gaf.(ik heb een accu er in zitten maar mijn rij licht werk direct op dynamo.

-als ik mijn elektrische startmotor gebruik gaat mijn groot licht via de accu aan (normaal zet deze direct op de dynamo), en alle 4 mijn knipperlichten gingen branden.

-als ik mijn knipperlicht aan zet en dan rem gaat mijn knipperlicht de ene keer langzamer knipperen en de andere keren stopt hij er helemaal mee.

meer storingen heb ik tot nu toe niet gemerkt maar ik heb er ook niet meer op gereden. ik heb alle draden na gekeken om te zien of de isolatie beschadigt was of er knikken in zaten maar ik kon niks vinden.

iemand ideeën waar het door komt of wat ik nog meer kan proberen om te kijken waardoor het komt? dan hoor ik dat graag.

Gr.

tom

Re: storing electrische schema

Geplaatst: 05 nov 2014 20:52
door shadowranger
Zit er geen draad/ draden klem bij het monteren van de carterdeksel(s)? Anders zou ik het niet kunnen verklaren waarom bij het vervangen van een mechanisch defect dergelijke electrische storingen optreden. Of is het blokje er compleet onder vandaan gehaald en heb je de aansluitingen door elkaar gehaald. Ontstaan uit het niets kan iig niet.

Re: storing electrische schema

Geplaatst: 07 nov 2014 16:21
door C. van Klaveren
Waarde Tom.w

Zoals shadowranger al opmerkte is het vreemd als je een mechanisch probleem oplost je daarna een elektrisch probleem hebt. Neem van mij aan dat zoiets boven onze kennis gaat. Ergo: Het klopt niet. Punt uit.

Vervolg: Toen je met je motorblok onderdelen bezig was is er kennelijk iets losgemaakt \ losgeraakt van je elektrische bedrading.

Mijn ervaring met zulke gekke dingen \ storingen op het elektrisch gebied is meestal een simpele. Je hebt een “aarding” storing. Oftewel, ergens zit een aarddraad niet goed vast.

Denk na waar je aan gewerkt heb (elek) en kijk daar de aardaansluiting na.

Tot zover gemeld en vriendelijk gegroet.
[Laat even weten wat je gevonden hebt. Daar heeft iedereen wat aan.]

Re: storing electrische schema

Geplaatst: 07 nov 2014 19:00
door tom.w.
ik heb nu uit eindelijk het probleem gevonden het was inderdaad een massa bout die los zat alleen zat deze bij mijn balhoofd en omdat ik hier niet bij bezig geweest ben en ik niet wist dat deze daar zat heb ik dat niet eerder ontdekt.

bedankt

Re: storing electrische schema

Geplaatst: 07 nov 2014 23:56
door C. van Klaveren
waarde Tom.w

Bedankt voor je reactie. Daar hebben we wat aan. Ergo: Het probleem is afgerond en kunnen anderen er lering uit trekken als ze ook zo`n gekke storing hebben.

vriendelijk gegroet