scooteruitlaten zijn hoogtoerig, hoogtoerig wil zeggen: veel omwentelingen van je krukas, dus hogere trekkracht
praat aub geen BS
niet iedere scooteruitlaat is hoogtoerig, omdat ze gebaseert zijn op een heel andere slag, als je de expantie van mijn 50cc doppler
vergelijkt met een bv. tomos hoogtoerige tomos uitlaat als de technigas:
is de opbouw van de expantie HEEL anders, hij is korter en breder in de belly, ook is de compressor en defusor korter, dus dat maakt hem veel laagtoeriger en gebaseert op een koppel uitlaat
kraam dus aub niet ditsoort onzin uit als je het expantie princiepe niet snapt, of je nogniet bezig gehouden hebt met een opmaat uitlaat, laat staan narekenen van een uitlaat.
Wat je het beste kan die is een yasuni C16 of yasuniZ pakken, deze komen wel als hoogtoerig uit de verf op tomos vanwege de expantie overeenkomst met een op tomos berekende uitlaat.
tevens zeg je nog iets stoms in dezelfde zin namelijk over de eigenschap hoogtoerig.
hoogtoerig en laagtoerig is gewoon een uitlaat term van presterende functie.
een laagtoerige uitlaat (bv. homoet of techno cercuit.) zijn gemaakt voor koppel, deze onderdrukken de cilinder op een manier waardoor er meer kracht op lage toeren geproduceert word. Ookwel laagtoerige koppel uitlaat.
een hoogtoerige uitlaat is weer tegenovergestelt, deze heeft een cilinder nodig die hoogtoerig is (dus met een hoog liggende blowdown) op hogetoeren is de uitlaat circulatie in de expantie dermaten geschikt om hoog vermogen dmv goede tegendruk en timing te creeeren.
Wat het verschil is in prestatie en benodigtheden:
laagtoerig, een niet toerenneukende cilinder, en de functie is goed op en doortrekken. (optimale koppel en vermogen liggen op een lager toerental als doorsnee of hoogtoerige uitlaat)
hoogtoerig, een hoogtoerige cilinder, functie is minder optrekken, maar hoog schel geluid en hoog PK op hogere toerentallen (ook prestatie punt ligt hoger.)