Pagina 1 van 1

Carburateur afstellen

Geplaatst: 22 jun 2011 09:57
door tvdtomos
Hallo mensen,

Ik heb een nieuwe 15/15 carburateur gekocht. Echter moest ik, omdat ik eerder een 17,5 phbg carburateur had, een langere gaskabel hebben. Deze is ondertussen weer aangepast naar de 15/15 carburateur. Enige probleem is dat ik heel ver aan het gas moet trekken wil die vooruit gaan. Top is gewoon goed, 65 km/pu

Wat er aan veranderd is:

Nieuwe gaskabel.
Nieuwe carburateur.
Een eigen luchtfilter gemaakt net zoals Brombertje. (2 stukken ondergoed over elkaar).

Moet ik gewoon een kleinere sproeier nemen? Of moet ik de gaskabel weer inkorten?

Groet, :koning:

Re: Carburateur afstellen

Geplaatst: 22 jun 2011 10:02
door brombertje
Sproeier moet je sowieso aanpassen aan de filter en de carburateur. Heb je wel de speling uit de gaskabel gehaald met de stelschroeven?

Re: Carburateur afstellen

Geplaatst: 22 jun 2011 16:25
door tvdtomos
OK sproeier moet idd nog gedaan worden. Problemen die zich nu nog eens erbij afspelen:

Hij rijd nu uit zichzelf bijna??? Blijft de gasschuif haken??
Ook heeft hij de neiging om heel erg te trillen als ik het gas loslaat. Misschien de lager die het heeft begeven/aan het begeven is??

Hij zuipt nog steeds veel, geen last van 4-takten. Dus mij lijkt het dat een grotere sproeier niet nodig is. Ik post met een edit een foto van hoe mijn bougie eruit ziet. Het is trouwens een bougie hittegraad 8, vanwege de puch hd kop.

Groet, :koning:

Re: Carburateur afstellen

Geplaatst: 22 jun 2011 16:35
door brombertje
8 is wel vrij koud, wat staat er in de handleiding van de Airsal? Volgens mij zei iemand (ik kan het verkeerd hebben) dat er standaard 6 in gaat. Dan zou ik met een HD kop een 7 nemen.
Stationairschroef goed? Veertje in de carb goed die de gasschuif omlaag drukt? Niet de gaskabel door de veer heen doen.
Verder is het goed nakijken of de tonnetjes van de gaskabel nog goed zitten, en dat de binnenkabel de goede lengte is, afgesteld met de stelschroeven.

Re: Carburateur afstellen

Geplaatst: 22 jun 2011 16:38
door tvdtomos
Ik heb ook nog een 7 liggen. De gaskabel is door de veer gegaan, vroeger ook gedaan, nooit last van gehad. Wat zijn tonnetjes? Er zit wel een beetje speling in de gaskabel, maar je moet wel ver het gas opendraaien wil je dat die begint de draaien. Binnenkabel is nog gewoon standaard. Stationair schroef is al bijna eruit geschroefd, het heeft geen nut. Ook al haal ik die eruit hij blijft uit zichzelf rijden.

Groet, :koning:

Re: Carburateur afstellen

Geplaatst: 22 jun 2011 16:52
door brombertje
De gaskabel hoort echt niet door de veer heen bij deze carbs. Heb ik iig nooit gezien, en gedaan ;) Tonnetjes zijn die verdikkingen en rondjes aan het einde van de kabel. Misschien heb je een dun klein tonnetje bij je gashendel, en trek je die in het plastic van de gashendel. Gebeurde laatst ook bij mijn broers scooter, terwijl daar altijd zo'n dun tonnetje had gezeten. Deze vervangen voor een dikke die je erop kan schroeven en nooit meer last gehad. Ik denk dat de schuif ook misschien niet echt soepel kan bewegen. En ook de sproeier goed afstellen.
Gewoon voor de zekerheid de hele kabel opnieuw monteren, en op de punten letten die ik heb genoemd.

Re: Carburateur afstellen

Geplaatst: 22 jun 2011 16:55
door tvdtomos
Dit is de kleur van de bougie [img]/Users/ps3tom2009/IMG-20110622-00027.jpg[/img] [img]/Users/ps3tom2009/IMG-20110622-00026.jpg[/img]

Ok, ik snap wat je bedoelt. Zeg maar waar je, je uiteinde van je gaskabel in doet. Dat zijn dus tonnetjes. Aha, weer wat geleerd :P . Wel apart dat, dat niet goed is, want het hele zaakje is gewoon goed in elkaar. Is het niet zo dat de gaskabel te lang is en er een piepklein stukje vanaf moet? Ik ga eens proberen de gaskabel anders langs de veer te halen, hoe doe jij dat dan? En heb je misschien een foto?

Groet, :koning:

Re: Carburateur afstellen

Geplaatst: 22 jun 2011 16:56
door brombertje
Uhm, de link van de plaatjes is niet goed. Je mist wat. :P

Edit: een te koude/warme bougie geeft ook een verkeerd beeld van de afstelling omdat die anders kleuren. Een te koude bougie wordt vaak iets te donker omdat er meer roet op aanslaat.

Re: Carburateur afstellen

Geplaatst: 22 jun 2011 17:01
door tvdtomos
Oke, als de foto's het niet doen.. jammer dan.. Het is een beetje bruinig maar niet zo koffiebruin als wat ik zelf denk. Het is ook droog, niet nat.

Groet, :koning: